Технологичен шедьовър беше спуснат на вода

Британските военноморски сили получиха от корабостроителницата в Глазгоу най-мощния в света кораб. Есминецът „Деринг“ бе пуснат на вода и това е шестият кораб от този тип, за които военното ведомство е отделило около 10 милиарда долара. Дължината на морския съд е 150 метра, а неговата водоизместимост – 7350 тона. Това постижение, наричано от специалистите технологичен шедьовър, е въоръжено със система за прехващане на ракети в радиус от няколкостотин мили, установка за ракети с малък и голям обсег на действие, оръдия с различен калибър, а на палубата могат да кацат бойни хеликоптери. Условията за екипажа отговарят на няколкозвезден хотел, включително със залата за фитнес и помещения за развлечения.

Адидас поглъща Рийбок

Облигации за 1 млрд. долара ще емитира Адидас, за да успее да финализира сделката за закупуването на друга известна фима за спортна екипировка – Рийбок. Всяка една от акциите на Рийбок ще се търгува за 59 долара и така общата стойност на сделката ще достигне 3,8 млрд. долара. След очакваното сливане, одобрено от европейската комисия, Адидас ще постигне една от целите си – 20-процентов пазарен дял в Съединените щати, и сигурно второ място след Найки.

Конгресмени размахват пръст на интернет-компании

Представители на американския конгрес разглеждат под лупа дейността на най-големите интернет компании като Google, Microsoft, Yahoo и Cisco в Китай. Според тях тези компании са предпочели печалбите пред спазването на такива демократичнни ценности като свободата на словото и достъпа до информация. Заради пазара и печалбите доставчиците се съобразяват с изискванията на китайските власти за правото на цензура на информация чрез интернет и възможностите чрез мрежата да се подронва авторитета на властта. Очаква се в скоро време да бъдат изслушани и позициите на компаниите по деликатни отношения, които надхвърлят рамките на бизнеса и са в сферата на политиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *