ТИМ на война с Иво Прокопиев

Германският разследващ журналист е получил 200 хил. евро хонорар, за да насочи интереса на премиера Бойко Борисов и медиите към групировката ТИМ, пише столичен вестник.
Този упорит слух върви от дни в политическите среди, след като авторът на скандалната книга “Новите български демони” пусна отворено писмо до Борисов, в което призова министър-председателя да разследва икономическата групировка.

Странната изява на Юрген Рот бе синхронизирана с бившия началник на митниците Емил Димитров-Ревизоро, който пък в интервю обяви, че тимаджиите контролират митниците в последните 5-6 години и че напълно са изтикали от “сивия” сектор знаковите подземни групировки ВИС-2 и СИК. Ревизоро обаче не посмя да назове в прав текст, че визира ТИМ и използва синонима “отбора”. Констатацията му бе подкрепена от настоящия шеф на митниците Ваньо Танов.

По-мнителните смятат, че зад атаката на варненската групировка ТИМ стои медийният олигарх Иво Прокопиев. Милионерът от Разград отдавна е в конфликт с босовете на могъщия икономически конгломерат Марин Митев и Иво Каменов.

Този път напрежението между Прокопиев и тимаджиите е заради проекта “Алея първа”, който варненските богаташи стартират.

През лятото ТИМ сложи ръка върху 117 000 квадратни метра от Морската градина, които бяха купени на средна цена от 50 евро за квадрат. Намеренията на “Холдинг Варна” са да вдигнат туристически комплекс, но сделката е атакувана от архитект Калина Павлова. Дамата твърди, че с нея са няколко екологични организации и сдружение на анонимни млади архитекти, които били възмутени от бъдещото свръхзастрояване на Варна. Оказа се обаче, че Калина Павлова е свързана с конкурентен проект за Морската градина и че вече е прибрала 400 хил. евро субсидия, които са й били платени само за предварителни проучвания.

Същевременно Иво Прокопиев стои зад партия “Зелените”, която вече декларира намерението си да участва активно в следващите парламентарни избори и дори да получи между 12 и 20%.

BLITZ
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *