Това са 10-те най-лечебни храни на нашия век

Здравословно хранене не е чак толкова сложно, ако ползвате тези лечебни храни.

1.Банани

Защо те са добри за вас: те са отличен източник на калий за сърцето. Бананите са естествен пребиотик, увеличава способността на организма да усвоява калций, тези сладки банани увеличават допамина, норадреналина и серотонина – химикали в мозъка, които се противопоставят на депресията.
2.Малини

Изследванията показват, яденето на малини може да помогне за предотвратяване на заболявания чрез инхибиране на анормалното деление на клетките. Малините са и богат източник на кверцетин, флавоноиди и галова киселина, които стимулират здравето на сърцето и предотвратяват затлъстяването.

3.Портокали

Портокалите са един от най-мощните източници на витамин С и са от съществено значение за премахване на свободните радикали, защитават клетките и поддържат здрава имунната система. Портокалите съдържат мощен флавоноид, наречен herperidin.

3.Киви

В този комат плод има много витамин С от един портокал. Кивито също така съдържа витамин Е и полифеноли, които дават силна антиоксидантна защита.

4.Нар

Наровете сабогати на витамин С и калий и са с по-малко калории, отколкото другите плодове. Те са с мощни полифеноли, които може да помогнат за намаляване на риска от рак.

5.Боровинки
Защо те са добри за вас: Боровинките са богати на естествен растителен химикал, наречен антоцианин, който дава ъмнолилавият им цвят. Боровинките могат да помогнат за защита на зрението, за по-ниски нива на кръвната захар и поддържат ума остър чрез подобряване на паметта и познавателните способности.

6.Грейпфрут

Той е не само богат на витамини, но и е с ниско съдържание на калории и помага за загуба на тегло, чиста кожа, нормализира храносмилателния баланс и е отлична превенцията на рак.

Мандарини са добър източник на лутеин и зеаксантин, които водят до по-нисък риска от хронични заболявания на очите като катаракта и свързанате с възрастта дегенерация на макулата. Проучванията при животни показват, че флавоноидите, намерени в мандарините, могат да помогнат при диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания.

8.Авокадо

Авокадо съдържат близо 20 витамина и минерала, много от които лесно се абсорбират от организма.

9.Домати

Доматите са хранителна електростанция. Те са богати на ликопен, който е мощен оръжие срещу рака. Ликопенът също показа способността да стимулират ензими, които деактивират канцерогените в тяблото.

10.Патладжан

Лилавите храни могат да бъдат мощно оръжие в борбата срещу сърдечно-съдови заболявания, тъй като те са богат източник на фитонутриенти-естествено срещащи растителни химикали, които са с болестотворна защита.

Напишете вашия коментар тук…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *