Топ дестинации за финансови маниаци

Някои са луди по плажовете, други обичат да разглеждат катедрали и паметници.Кои обаче са световните дестинации, които всеки уважаващ себе си финансов маниак трябва да посети? Той трябва поне веднъж да се разходи по Уолстрийт, а защо не и да види известни места, като Кайманските острови или дома на Уорън Бъфет в Омаха?Иизданието Investopedia.com подбра някои топ дестинации за феновете на финансите:
Финансовият район на Ню Йорк Сити. Ако имате път към Ню Йорк, разходете се из долен Манхатън – това е домът на Ню Йоркската фондова борса. Там се намират и главните квартири на едни от най-големите американски инвестиционни банки и брокерски къщи. Не забравяйте да се снимате до бика на Уолстрийт – когато се върнете ще показвате с гордост на всичките си приятели как сте застанали небрежно до 7-тонната бронзова статуя. Много трейдъри търкат ноздрите на бика и казват, че това носело късмет. Американският музей на Финансите се намира на адрес Уолстрийт 48, може да разгледате и него.
Сградата на американския златен резерв във Форт Нокс, Кентъки – в тази сграда по данни на финансовото министерство се пазят 147.3 млн. унции злато. За да ви пуснат вътре, е необходимо да имате заповед от президента, така че можете да разгледате сградата само отвън. Наблизо се намира и военният музей Patton Museum.
Домът на Уорън Бъфет, Омаха, Небраска Истинските маниаци на тема финанси и инвестиране не само, че са изчели всичко написано от Бъфет, ами и са видели домът му в Омаха. В тази къща Бъфет е живял по времето, когато е спечелил първия си долар, като разносвач на вестници. Той все още притежава къщата и живее в нея през по-голямата част от годината. Бъфет е известен като човек, който не се надува много и често бива засичан да вечеря из местните ресторанти, така че можете да пообиколите и тях, докато сте там.
Хотел Mount Washington, Бретън Уудс, Ню Хемпшир. В тази историческа сграда, функционираща от 1902 г., през 1944 се е състояла конференцията Бретън Уудс, която е довела до създаването на Международния валутен фонд. Хотелът е известен още с прекрасните голф игрища около него и със близките ски писти.
Кайманските острови Островната държава се намира на около 480 мили южно от Маями и е известна като най-голямата офшорна зона в света. Плажовете са прекрасни, така че една почивка там определено си струва.
Мините в Бусанг, Индонезия. Ако искате нещо по-авантюристично, отидете на остров Борнео. Дълбоко в джунглите на Бусанг се намират мините Bre-X Minerals. Говори се, че там се намират най-големите златни залежи в света. Само внимавайте, защото освен, че районът е труден за придвижване, той е и доста опасен, заради непрекъснатите местни бунтове.
Остров Джекил, Джорджия – този остров стана известен, след като през 1886 стана частен клуб за някои от най-богатите капиталисти като Дж. П. Морган, Уилям Рокфелер и Уилям Вандербилт. Точно там се провежда и тайната среща на най-значимите американски финансисти през 1910 год. или срещата, на която се договаря създаването на ФЕД.
Лувърът, Париж – в този музей са изложени законите на Хамураби – първите в света закони, регламентиращи отношенията между кредитори и кредитополучатели. Междувременно, разгледайте и произведенията на изкуството!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *