Топ 10 на коледните дестинации

В зависимост от това дали искате да карате ски на Коледа или да се излежавате на някой плаж с коктейл в ръка, туристическият сайт travelandleisure.com ви предлага класация на най-добрите места, където можете да прекарате празника, предадe БТА, катоцитираРойтерс.
1. Таос, Ню Мексико, САЩ
Вълшебно прекарване на Коледа обещава отдалеченото селище Таос, където се преплитат най-различни културни традиции – от християнски до индиански. Желаещите да карат ски в празничния ден могат да отскочат до едноименния ски курорт.
2. Сан Мигел де Алиенде, Мексико
Испанското колониално бижу с богато културно наследство на Коледа буквално се наелектризира от театралните шествия из града, многобройните възстановки на сцени от Рождество Христово, фойерверките, живата музика и танците на централния площад Ел Хардин. Не пропускайте да опитате местния пунш – напитка от плодове и бренди – и традиционния коледен сладък хляб.
3. Тромсьо, Норвегия
Снежният град предлага несравнима гледка на Северното сияние и шансът да кажете, че сте били на Северния полюс на Коледа, или по-точно, че сте достигнали Полярния кръг. Гостите на Тромсьо освен това могат да се разхождат с кучешка шейна и да се наслаждават на чудесна кухня.
4. Кий Уест, Флорида, САЩ
Притегателната сила на Кий Уест са доброто настроение и топлото време дори на Коледа. Прекрасно място за желаещите да отбележат празника на плажа с коктейл в ръка.
5. Чикаго, САЩ
Коледният дух може да се усети и в голям град като Чикаго с милиони празнични светлини и най-различни тематични развлечения.
6. Виена, Австрия
Старовремска топлота обгръща Виена на Коледа, когато проблясващата украса смекчи суровата архитектура на града. Особено приятна за гостите на австрийската столица е среднощната разходка из коледните базари на открито.
7. Квебек, Канада
Осветените калдаръмени улици, каменните къщи от 16-и 17-и век, и много сняг правят 400-годишният град особено приятно място за прекарването на Коледа.
8. Парати, Бразилия
Парати се намира на половин ден път с кола от Рио де Жанейро. Градът с добре запазена португалска колониална архитектура предлага удобен достъп до едни от най-хубавите плажове в света.
9. Касълтън, Великобритания
Украсените със светлини елхи са достатъчни, за да очароват гостите на каменното английско селце, но още по-голяма притегателна сила имат коледните песни, изпълнявани в местните пещери на светлина от свещи.
10. Кайкура, Нова Зеландия
На полуостров Кайкура няма елени, но в залива му плуват китове, тюлени и делфини, а над него прелитат гларуси. Ако на Коледа искате лятно преживяване, Кайкура е подходящото място. Можете да поплувате с лодка или каяк из залива, след което да се изтегнете на плажа и да съберете малко празнични слънчеви лъчи.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *