Топ 10 на най-богатите жени в света

На днешния празник решихме да припомним, че жените могат да бъдат не по-малко успешни от представителите на силния пол. Най-богатите дами в света дължат състоянието си на усилена работа, целеустременост и, разбира се, на малко късмет. Вижте кои са те на база информация на списание Forbes.

10. Ан Кокс Чеймбърс (САЩ). 12 млрд. долара. На 93 години, Чеймбърс е най-възрастната дама в списъка. Богатството си дължи на основания от баща й медиен конгломерат Cox Enterprises, който тя продължава да управлява и до днес.

9. Миучия Прада (Италия). 12,4 млрд. долара. Най-богатата жена на Ботуша. Поема ръководството на модната къща „Прада” от майка си и извежда компанията на върха.

8. Абигейл Джонсън (САЩ). 12,7 млрд. долара. Бизнесдама и президент на американската корпорация Fidelity Investment.

7. Сузане Клатен (Германия). 14,3 млрд. долара. Наследява част от богатството на баща си Хърбърт Куант. Собственичка на значителен брой акции в БМВ и големи фармацевтични компании.

6. Джаклин Марс (САЩ). 17 млрд. долара. Произхожда от едно от най-заможните семейства в света, притежател на компанията за сладки изделия „Марс”.

5. Джина Райнхарт (Австралия). 17 млрд. долара. Дъщеря на магнат от минния бизнес, поемайки семейните компании в свои ръце, Райнарт успява да ги изведе на нови, по-високи нива.

4. Айрис Фонтбона (Чили). 17,4 млрд. долара. Собственик на една от най-големите въглищни мини на планетата, на втората най-голяма банка в Чили, на най-голямата корабна компания в Южна Америка.

3. Алис Уолтън (САЩ). 26,3 млрд. долара. Един от собствениците на популярната американска верига магазини Wal-Mart (баща й е основател на веригата).

2. Кристи Уолтън (САЩ). 28,2 млрд. долара. Снаха на Алис Уолтън. Получава състоянието си в наследство след смъртта на съпруга й Джон Уолтън (брат на Алис и сина на създателя на Wal-Mart).

1. Лилиан Бетанкур (Франция). 30 млрд. долара. Мажоритарен собственик на козметичната компания L’Oreal.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *