Топ 10 на най-достъпните градове за млади хора в света

Ново проучване класира най-добрите градове за живот за млади хора по света. Класацията, в която са включени 55 метрополисни района, е изготвена от компанията YouthfulCities и подрежда най-добрите градове за живот за хората на възраст между 15 и 29 г. Градовете са сравнени по няколко критерия, между които цена на храната, жилищни разходи, обществен транспорт, забавления и минимално заплащане. Австралийският метрополис

Сидни заема първото място в класацията. Изборът му до известна степен противоречи на други класации, в които той е определен като един от най-скъпите градове в света. Една от основните причини Сидни да е класиран в челото на тази класация обаче е високото минимално заплащане.

Там то възлиза на 16.28 щатски долара на час, или с близо 4 долара повече от класирания на второ по този показател Париж. Вижте още: Кои са градовете с най-добра репутация в света? Третото място по заплащане е за Берлин, където минимумът на час е 11.29 долара.

След това се нареждат Сан Франциско (11.05 долара), Монреал (10.05 долара), Торонто (9.95 долара), Ванкувър (9.95 долара), Амстердам (9.28 долара), Токио (9.1 долара) и Лос Анджелис (9 долара). Най-доброто място по отношение на изгодни цени на храната е Техеран, следван от Детройт и Сидни. Сидни оглавява и класацията по най-изгодни цени за посещение на фитнес, като след него се нареждат Берлин, Детройт, Монреал и Маями.

Второто място в общата класация след Сидни е за Монреал. Един от най-любопитните градове, които могат да бъдат забелязани в класацията е Детройт, който заема третото място в общата класация. От YouthfulCities отдават високото му класиране на ниските разходи за живот там. По-нататък в общото подреждане следват Сан Франциско, Берлин, Токио, Бостън, Осака, Париж и Лос Анджелис. Други градове не получават много добри резултати в проучването на YotuhfulCities. Москва, Мексико сити и Мумбай попадат в последните 10 най-достъпни града за млади хора. Най-ниско класираният американски град е Ню Йорк, който заема 17-о място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *