Тотална липса на посока е завладяла валутните пазари

Доларът спря да нараства и това даде възможност на еврото по време на азиатската сесия да преодолее неочаквания спад вчера на индустриалното производство в Германия. Слабото представяне на зелените пари дойде заради спада на доходността по американските облигации, който се дължеше на предпазливостта на Уолстрийт преди излизането на резултатите на компаниите за второто тримесечие.

Еврото днес се установи над нивата от 1.36 срещу долара след дъното вчера на 1.3576, което дойде заради неочаквано големия спад на индустриалното производство в Германия. Разочароващите данни са поредния сигнал за слабо второ тримесечие в най-голямата европейска икономика, а също така подсилиха очакванията, че ЕЦБ може допълнително да облекчи монетарната си политика през следващите месеци.

И еврото и долара спаднаха слабо срещу йената и са съответно на 138.46 и 101.78. Като цяло движенията на валутните пазари в понеделник бяха слаби и показват липсата на посока през спокойното лято.

Силно представящи се валути като стерлинга и канадския долар реверсираха част от последните си печалби. Паундът слезе на 1.7130 след неуспеха за втори път да преодолее 1.7180, което би довело до най-висок връх след октомври 2008. Канадският долар отстъпи позиции и е на 1.0680 като се отдалечава от шест месечното дъно от миналата седмица на 1.0620 до което свали южния си съсед.

Обратно протече търговията при австралийския долар, който беше купуван и се качи на 0.9388 след двуседмично дъно през миналата седмица на 0.9327. Все пак той остава доста под скорошния връх от 0.9505, а пазарите все още не са асимилирали напълно последния опит на централната банка да свали валутата.

Утре предстоят важни данни за инфлацията в Китай и стенограмата на Федералния резерв от последното заседание. Днес има изказвания на официални представители на Фед. Джефри Лакър ще говори за икономическите перспективи, а Нарайна Кочерлакота за монетарната политика и икономиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *