Тракторите ще окупират бензиностанциите

Зърнопроизводители от цялата страна ще излязат с тежка земеделска техника по бензиностанциите. Протести на земеделците се очакват в цялата страна през следващата седмица.Николай Киров, председател на Съюза на зърнопроизводителите,обясни мотивите за недоволството.

„В стачна готовност сме защото държавата иска да обремени зърнопроизводителите и всички земеделски производители, с безсмисленото поставяне на нивомери за собствена нужда, когато се зареждат горивата. По този начин не може държавата да се бори с контрабандата. Според нас тя трябва да се бори с контрабандата на входа в страната, а не при крайния потребител, каквито се явяваме ние”, изрази мнението си Киров.

Според новата наредба всички малки ведомствени съдове за гориво ще бъдат свързани с НАП.

„Но това свързване коства финансови средства между 10 и 15 хиляди лева на всеки един зърнопроизводител. Това е безсмислено, защото всеки път, когато зареждаме гориво, го декларираме в НАП. Също така в края на годината за да получим ваучери ние попълваме декларации и дневници, които се заваряват от контролно-техническата инспекция и се подават в Министерството на земеделието”, смята Киров.

Той обясни, че датата за провеждането на протеста не е обявена, защото трябва да се съгласува в цялата страна. „Искаме гражданите да видят колко е неефикасно, непригодно, колко затруднения ще имат те от това да струпаме селскостопанската техника по бензиностанциите. И ще се затворят някой пътни артерии за известно време”, добави той, цитиран от агенция „Фокус“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *