Трафикант на човешки органи – и той ще става премиер?

Косово /КРОСС/ Военнопрестъпник, мафиотски бос, трафикант на човешки органи – обвиненията срещу косовския премиер Хашим Тачи звучат повече от зловещо. В самото Косово реагират без особено възмущение. Политиците там си имат други грижи.
Докладът на представителя на Съвета на Европа, Дик Марти, обвиняващ косовския премиер Тачи в трафик на органи и организирани престъпления през 90-те години, се посреща скептично в Косово. Сред косоварите преобладава мнението, че става дума за „претопляне“ на стари обвинения, за които било ясно, откъде идат. И все пак, някои гот косовските граждани не изключват напълно възможността да има нещо вярно в тези твърдения. От своя страна самият премиер казва, че именно такава била целта на мероприятието – да се внесе несигурност сред хората:
Косово си прави оглушки
„Скандалният доклад на Дик Марти бъка от лъжи и неистини, които периодически се претоплят от 15 години насам. Единствената цел на тази пропаганда е да се навреди на Косово и неговите граждани. Освен това докладът се опитва да хвърли сянка върху всички албанци в региона“. Политическата опозиция се въздържа от становище по доклада на Съвета на Европа, защото в момента има други проблеми: избирателната комисия постанови, че състоялите се миналата неделя парламентарни избори трябва да бъдат повторени в някои общини, където фалшификациите в полза на Демократическата партия на Тачи били прекалено очевидни. Става дума изключително за крепости на управляващата партия. Но опозиционните партии не могат да разчитат, че ще спечелят повече гласове, ако решат да тематизират .
 

„Дойче веле“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *