Тревожни сигнали за бъдещето Carrefour в България

Тревожните сигнали за присъствието на френската верига „Карфур“ на българския пазар станаха с един повече. След като български доставчици се оплакаха преди време от забавени милиони лева плащания към тях, днес още една новина повдига въпроса какво е бъдещето на компанията в България.

Регионалното издание „Флагман“ в Бургас публикува разказ за затварянето на магазина на веригата в градския мол „Галерия Бургас“. Според медията, служителите са дошли на работа както обикновено, но са били върнати. На работното им място пък имало надписи, че помещенията ще бъдат реновирани, поставени от управата на търговския център.

Тук е мястото да припомним, че именно магазинът на френската верига в Бургас беше един от първите в България. Сега, изглежда, че ще бъде отново сред първи – този път при затварянето. „Флагман“ припомня и че „Карфур“ вече затвори другия си магазин в Бургас в квартал „Меден Рудник“.

Така изглежда, че освен проблеми с доставчиците, компанията има проблеми и с издръжката на своите филиали.

В края на миналата година „Карфур“ започна процес по сливане с друг свой конкурент – веригата „Пикадили“. Въпреки че двете вериги предлагат вече общи стокови предложения, те все още оперират в две отделни дружества.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *