„Трейс“ строи пътища за €100 млн. в Сърбия

„Трейс Груп Холд“ разширипозициите си на пазара в Сърбия и вече изпълнява четириобекта за близо 100 млн. евро.Компанията строи участъци отмагистрала Е 75, пътя Гърделица – Царичина долина, участъкаБела паланка – Пирот и отсечка-та от Димитровград до българската граница.

„Сътрудничеството междудвете държави се развива постоянно. За периода 2007-2013г. България и Сърбия имат 140съвместни проекта, 77 от коитоса приключили успешно. Общата стойност на програмата затранс гранично сътрудничествое 32 млн. лв., като за новия програмен период (2014-2020 г.) тяще бъде увеличена с още 2 млн.лв.“ Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие Йорданка Чобанова повреме на втория българо-сръбски форум „Ролята на бизнесав реализирането на ефективнипроекти по трансгранично сътрудничество“. Събитието бешеорганизирано по инициатива на„Трейс“.

„Добре е, че една българскачастна компания работи в Сърбия и дори прави паметници“,отбеляза сръбският посланик унас Владимир Чургус. През февруари т.г. в Цариброд беше открит паметник на Васил Левски,дарение от „Трейс“. Кметът награда Небойша Иванов пожелана компанията да продължи даразвива дейността си в Сърбия.Освен в западната ни съседка„Трейс“ започна изпълнението ина два проекта в Чехия – строителството на пречиствателнастанция на летище Прага и нагрупов водопровод Бенешов -Седличани на обща стойност20,8 млн. евро. През 2014 г. дружеството подписа договори заизграждане на Научно-технологичен парк – София, интермодален терминал в Пловдив, регионален център за управление наотпадъците в Стара Загора и др.

Компанията прогнозира,че в края на годината ще излезе на печалба от 9 млн. лв.„Трейс” продължава с усилията си за навлизане на пазара вКатар и в страните от Персийския залив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *