Трендлинията е добра, но за предпочитане да се изчака пробив в нея

Технически анализ за 17.08.2009

EUR/USD
Евро/долар не успя да продължи възходящия моментум в петък, като достигна дъно на 1.4159 и закри на 1.4201. На четиричасовата графика можем да видим, че възходящия импулс бе отхвърлен от трендлинията на съпротива и сега обърна, тествайки трендлинията на подкрепа. Краткосрочните сигнали са низходящи за повторно тестване на 1.4085/50, но всички знаем, че трендлинията беше добра подкрепа досега, така че за предпочитане е да се изчака докато имаме валиден пробив от нея. Всяко низходящо отхвърляне от трендлинията може да предизвика възходящ моментум за тестване на съпротивата 1.4250.

GBP/USD
Паунд/долар имаше умерен низходящ импулс в петък. На часовата графика можем да видим, че двойката се движи във второстепенен мечи канал, индкирайки потенциален низходящ натиск и цената е готова за тества трендлинията на подкрепа. Сигналите са низходящи и неутрални в краткосрочен и средносрочен аспект и за предпочитане е да се остане извън пазара засега. Първите подкрепи са 1.6420 и трендлинията. Пробив под тази зона би трябвало да предизвика бъдещ низходящ импулс към 1.6350. Непосредствена съпрова имаме в района на 1.65550/90.

USD/JPY
В петък долар/йена напарви друг моментум надолу. На четиричасовата графика имаме валиден низходящ канал, след като трендлинията на подкрепа бе нарушена надолу, предполагайки низходящи изгледи. Засега сигналите са за надолу с цел в района на 93.80. Обаче, CCI е в препродажбена зона и в посока нагоре на четиричасовата графика, така че трябва да се внимава за потенциален отскок нагоре с тестване на съпротивата 95.30.

USD/CHF
Долар/франк продължи възходящото движение в петък, достигайки връх на 1.0751, но затвори малко по-ниско на 1.0730. На четиричасовата графика можем да видим, че цената тества сега горната граница на сформирания низходящ канал. Сигналите засега са неутрални, но последователно движение над 1.0750-1.0800 би трябвало да предизвика възходящ импулс за тестване на съпротивата 1.0950. Стохастиците и RSI обаче остават неутрални към низходящи, сигнализирайки че понижение на ценита е възможно в близки срокове.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

ФК „Популярна каса 95“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *