Треска за луксозни имоти обхвана богатите българи

Богатите българи започнаха масово да инвестират в супер луксозни имоти у нас заради икономическата криза, която свалицените на ВИП къщите.
В момента популярност набира покупката надомове, които струват не по-малко от 1,5 млн. евро, научи „Новинар“.
Сделката с луксозни имоти е изгодна, тъй като заради кризата купувачите се отдръпнаха от пазара и собствениците бяха принудени да свалят цените, за да ги продадат,обясняват явлениетоброкери.
Вмомента има стотици запитвания на седмица от чуждестранни и български предприемачи за покупка на ВИП имоти. От страна на бизнес дамите има огромен интерес към къщи със стъклен покрив. Тази допълнителна екстра оскъпява значително имота, но това не е проблем за повечето предприемчиви жени.
Най-голям е интересът към вилите в кварталите Бояна и Драгалевци, но не липсва такъв и за луксозни къщи и апартаменти в центъра на столицата. Цените им тръгват от 1 млн. евро и стигат 5 млн. евро.
Освен с просторен двор, именията са снабдени и с паркоместа за поне пет коли. В двора задължително трябва да има къща за охраната, басейн, джакузи, фитнес и сауна. Също така, задължително условие, поставяно от клиентите, е всяка спалня в къщата да е със самостоятелен санитарен възел.
Експерти коментират, че в момента строителни фирми предлагат много изгодно апартаменти за продажба, като първо ги дават под наем, а след това наемателят е с предимство, ако реши да ги купи. Месечните вноски, които е плащал в периода, докато е обитавал апартамента под наем, му се приспадат към вноските за жилището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *