Тримата големи решават за имотите на Симеон

БСП и НДСВ се договорили да има закон

СОФИЯ. Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган ще решават за имотите на царя, научи „Стандарт“ от източници в управляващото мнозинство. Тримата големи ще бистрят казуса на Съвета на коалицията тази седмица. Между БСП и НДСВ има договорка, която трябва да се потвърди и на срещата, съобщиха източници от левицата. Жълтите и червените решили, че трябва да има зокон, който да уреди незаконната реституция на царя. Неофициално дори вече го нарекли закона „Симеон“.

Топката обаче се прехвърля на парламента, тъй като той трябва да изготви бъдещия нормативен акт, обясниха червени юристи. Според БСП в закона трябва да има и текстове, които предвиждат наказателна отговорност за областните управители, върнали незаконно владения на Симеон. Законът обаче трябва да уреди и тези имоти на царя, които той е искал да си върне, но не го е направил. Според някои жълтите се съгласили да има закон, тъй като това било и част от сделката.

Утре изтича последният срок, в който комисията трябва да излезе с окончателно становище по казуса „царски имоти“. Най-вероятно докладът на председателя й Пламен Ранчев няма да претърпи промени. От него става ясно, че комисията препоръчва да се излезе с предложение до НС за изготвянето на специален закон.

Нина Александрова

Неда Гълъбарова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *