Трима с качулки крадат торба злато

Продавачката излязла за кафе, подозират я в съучастие

СОФИЯ. Трима бандити с качулки задигнаха торба златни пръстени. Обирът стана посред бял ден в златарско ателие на Кооперативния пазар в жк „Люлин“. Маскираните апаши задигнаха 2 кила злато на стойност над 60 000 лева. В 9 ч продавачката Десислава отключила магазин „Андрю-2002“ и спряла алармата. След това извадила златните накити и ги наредила във витрините.

40 минути по-късно решила да отиде за кафе до съседния павилион. Но само заключила вратата, без да пусне СОТ. Забавих се не повече от 4 минути. Когато се върнах, вратата бе отворена, а по пода на магазина се търкаляха пръстени и гривни, разказа продавачката. Тя веднага повикала полиция и се обадила на собственика на магазина Андрей Китанов. Две жени от съседните магазина са станали свидетели на обира. Те видели трима мъже с качулки в черен джип. Единият от тях останал в колата, вторият наблюдавал терена, а третият отворил вратата и задигнал бижутата.

Полицията работи по три основни версии. Първата е маскираните апаши да са следили от дълго време действията на продавачката. Втората е, че самата тя има участие в обира, тъй като не е пуснала алармата, а ключалката на бравата на магазина не е разбита. Инсценировка на обира е третата версия на униформените. Те предполагат, че златото е било застраховано. Няма да кажа има ли застраховка, а в продавачката си не се съмнявам, заяви собственикът. В ателието има камера, която вероятно е заснела целия обир.

Диана Петрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *