Трусове в туристическата индустрия на Турция

В средиземноморската и егейска част на Турция в продажба са пуснати около 1300 хотела, след като притеснения за сигурността на гостите предизвикаха спад в туристическата индустрия на страната.Това пише вестник „Заман”, цитиран от ТАСС.

До голяма степен секторът е засегнат от влошените отношения между Турция и Русия след сваления руски самолет през ноември 2015 г.

След инцидента Москва прекрати продажбата на екскурзии за руснаци до турските курорти. Всяка година от Русия към Турция пътуват около 4 милиона туристи, които са вторите най-многобройни гости в балканската страна след германците.

Тази година се очаква и потокът от германски туристи да намалее заради влошаване на сигурността. На 12 януари при терористичен атентат в Истанбул загинаха 11 граждани на Германия.

Според „Заман” в района на Егейско море, където се намират едни от най-популярните турски курорти, за продажба са пуснати 908 хотела. Тяхната обща стойност е 3 млрд. долара. В Анталия, която посреща най-голям брой туристи ежегодно, се продават 140 хотела, 120 от които са петзвездни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *