Тръгна първата bluetooth рекламна кампания у нас

От 4-ти май миналата седмица тръгна първата bluetooth маркетингова кампания в България.
По спирките на градския транспорт в София са монтираниспециални билбордове, чрез коитовсеки може да получи директно на мобилния си телефон актуална информация за най-горещите спортни събития и детайли за залози.
Технологията е позната на младото поколение в България, а повече от 80% от мобилните телефони, продадени в страната от 2000 г. насам, разполагат сbluetooth. Безплатното споделяне на полезна електронна информация и, едновременно с това – рекламни послания,е бъдещето в рекламата според големите световни маркетинг специалисти.
Заради кризата тласъкът наbluetooth рекламата се засилва с огромни темпове. Компаниите в световен мащаб ежедневно инвестират в нови технологии – част от борбата за ефективно достигане до потребителя.
Новата рекламна технология се използва на различни „горещи точки“ -големи събития, концерти, бизнес конференции, дористадиони и спортни събития.Музикални идоликато U2, Никълбек, Мадона, Бритни Спиърс и много други изпращат съдържание на феновете по концертите си. Посетителите на световни фестивали итърговски изложения също са сред най-честите целеви групи заbluetooth кампании на международни корпорации.

Повече от 80% от мобилните телефони продадени в страната от 2000 г. насам, разполагат с bluetooth

Революционната bluetooth технология бешеизключително популярна по време на Олимпийските игри в Пекин. „Кока-кола“, например,инвестира повече от 9 милиона долара в bluetooth платформи в олимпийското село. Това беше и най-големият хит сред младежите в китайската столица миналото лято. „Сони Ериксон“ и Кристина Агилера взривиха Белгия през 2008 г. с безплатна музика и рингтонове на известната певица по белгийските улици. „Форд Мотърс“ пък промотираха в цяла Америка своята нова технология за гласови функции в автомобилите си през интерактивниbluetooth точки. „Пепси“ направи най-голяматаbluetooth кампания в САЩ, като предостави на милиони фенове възможността да теглят безплатно музика и клипове на любимите си звездии в същото време раздаде многобройни награди.
Първатаbluetooth рекламна кампанията у нас е поръчана от една от най-големите компании за интернет залози в Европа.Инсталираните билбордовеизпращат коефициентите за най-вълнуващите спортни събития през месеца направо на улицата.
Зад кампанията стои една от най-младите и бързо проспериращи компании за иновации в рекламата – „Джей Ти Интернешънъл“. През 2008 г.световното издание „BusinessWeek“ обяви създателите на компанията за най-бързо развиващите се млади предприемачи в Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *