Тръмп заряза фалиращите си казина

Милиардерът Доналд Тръмп е напуснал борда на задлъжнялата компания Trump Entertainment Resorts Inc.,съобщи Bloomberg.Причината е в идеята на облигационерите да принудят операторът на казина да обяви банкрут следващата седмица. Нямам нищо общо с компанията. Не съм в борда, заявил Тръмп, който беше председател на борда. Милиардерът е добавил, че незнае дали ще бъде подадена молба за защита от фалит.
СрокНа 17 февруари изтича крайният срок за изплащане на облигационен заем от 53 млн. долара с падеж на 1 декември. Срокът е бил увеличаван четири пъти след изтичането на първоначалната отсрочка на 31 декември. Облигационерите планират да принудят Trump Entertainment да подаде молба за защита от фалит в началото на следващата седмица, съобщи Wall Street Journal, позовавайки се на запознати анонимни източници.
ПроверкаДоналд Тръмп държи 28% от акциите на компанията, по данни към 21 март до регулаторните органи. Дъщеря му Иванка Тръмп също е напуснала ръководството. В свое изявление Тръмп пояснява, че не е съгласен с решенията и действията на облигационерите. Трите казина на Trump Entertainment вече са минавали през процедурата за обявяване на фалит – в началото на 90-те години на миналия век и през 2004 г.
СривПрез 2008 г. приходите от хазартни игри в Атлантик сити, където е базирана Trump Entertainment, са намалели с рекордните 7,6% (втора поредна година на загуба) заради кризата и силната конкуренция. Спадът на приходите е продължил и през януари, когато е бил 9,4%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *