Тръмп нарече Фейсбук „антиТръмп“ мрежа

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече Фейсбук „антиТръмп“ мрежа, предаде БТА, позовавайки се на АП и Ройтерс.

Тръмп направи този коментар в Туитър броени дни след като социалната мрежа Фейсбук обяви, че е предоставила материали на комисия в Конгреса, разследваща евентуалната руска намеса в президентските избори миналата година. „Фейсбук винаги е бил антиТръмп“, написа Тръмп и допълни, че социалните мрежи винаги са били срещу него. Засега от Фейсбук не са коментирали това изказване на президента.

Преди няколко дни социалната мрежа каза, че ще предостави на разследващата комисия в Конгреса съдържанието на 3000 политически реклами, закупени от руски юридически лица по време на кампанията за президентските избори миналата година, информира pik.bg.

В миналото Тръмп лично е хвалил Фейсбук, като каза, че мрежата му е помогнала да спечели изборите през ноември 2016 г. Неговият предизборен щаб обяви, че е похарчил около 70 милиона долара за реклами във Фейсбук. Той имаше и програма на живо в социалната мрежа. Сегашният коментар на Тръмп за Фейсбук както изглежда не повлия на акциите на компанията, отбелязали покачване с 1,4 процента на борсата до 166,50 долара за бройка.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *