Тръмп спира цялата имиграция към САЩ заради коронавируса

Президентът Доналд Тръмп обяви в туитър късно в понеделник вечерта, че ще с указ спре временно цялата имиграция към САЩ заради коронавируса и нуждата да съхрани работните места на американците.Тръмп спира цялата имиграция към САЩ заради коронавируса.

Тръмп обмисля да забрани преминаването на емигранти през границата ...

„С оглед на нападението от страна на невидимия враг, както и с оглед на нуждата да бъдат защитени работните места на нашите прекрасни американски граждани, ще подпиша указ за временно спиране на имиграцията към Съединените щати“, написа той в туитър.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

In light of the attack from the Invisible Enemy, as well as the need to protect the jobs of our GREAT American Citizens, I will be signing an Executive Order to temporarily suspend immigration into the United States!

Президентът Доналд Тръмп обяви в туитър късно в понеделник вечерта, че ще с указ спре временно цялата имиграция към САЩ заради коронавируса и нуждата да съхрани работните места на американците.

Калоян Правов: В речта на Тръмп имаше дисбаланс в идейните ...

„С оглед на нападението от страна на невидимия враг, както и с оглед на нуждата да бъдат защитени работните места на нашите прекрасни американски граждани, ще подпиша указ за временно спиране на имиграцията към Съединените щати“, написа той в туитър,информира bg-voice.com.

Все още не е ясно какво точно има предвид президента. Все още не е ясно какво ще включва заповедта на Тръмп, но според имиграционни адвокати, с които BG VOICE се свръза за коментар казват, че президентът има такива правомощия и вероятно Тръмп ще спре издаването на всякакъв вид работни и туристически  визи. Указът едва ли ще касае съпрузите на американски граждани и тези, които са вече в САЩ.

Тръмп спира цялата имиграция към САЩ заради коронавируса.

Емигрант в САЩ - Чуждоземец

Не е ясно дали забраната ще включва и летните студентски бригади – над 5,000  български студенти се готвят да пътуват до САЩ с J-1 визи. За сега програмата беше само отложена за след 13 май.

Тръмп вече забрани пътуването на хора от Китай и Европа до САЩ заради коронавируса.

емигранти от САЩ - Money.bg

Съобщението в туитър и без контекст, конкретна заповед и изявление съвместно с държавния секретар, изглежда е опит да подпомогне публичният имидж на Тръмп, който е подложен на критики за бавната си и некоординирана реакция по време на епидемията с COVID-19.

През последните седмици администрацията на Тръмп използва ситуацията с коронавирус, за да спре влизането в САЩ на хора, търсещи убежище. Според имиграционни адвокати президентът и неговите съветници използват пандемията, за да реализират хардлайнерската си анти-имиграционна политика.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *