Тук живеят най-богатите хора в Европа

Не сте видели нищо от света на богатите, докато не видите Лондон.

Данни, публикувани в петък, показват, че област от вътрешната западна част на Лондон е най-процъфтяващото място в Европа.

Зоната обхваща Бъкингамския дворец, Биг Бен, квартал Нотинг Хил и финансовият център на Великобритания – Лондонското Сити, съобщи СNN.

Въз основа на БВП на глава от населението тази част от Лондон е 5,4 пъти по-богата от средното ниво за Европейския съюз, когато се вземе предвид разликата в цените в отделните страни.

Данните показват, че средното БВП на западните лондончани е 116800 паунда (162200 долара).

Кварталите, включени в този регион, са: Лондонското Сити, Уестминстър, Кенсингтън и Челси, Хамърсмит и Фулъм, Камдън и Уандсуърт.

Добре е да се отбележи обаче, че цифрите са завишени от хората, които живеят в покрайнините, но пътуват за работа до тези части на британската столица. Тези служители вдигат цялостното производство на областта, но се взимат предвид само жителите, когато се пресмятат данните за БВП на глава от населението.

Вторият най-богат регион в ЕС е Люксембург. Там жителите са 2,7 пъти по-заможни от средното за Европа ниво. Страната се слави с едно от най-високите равнища на минимални заплати в света.

Най-малко преуспяващият регион в Европейския съюз е Северозападна България. Средното годишно БВП на жител на областта е 8200 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *