Туристически организации срещу излъчване на филм по bТV за “Слънчев бряг“

Шестнадесет неправителствени организации в туризма възразяват срещу излъчване на филм по bТV тази вечер, в който според тях комплекса “Слънчев бряг“ е представен тенденциозно.
Те са изпратили протестна декларация по повод предстоящото излъчване на поредицата “Бетонни градини“ – “Слънчев бряг“ до премиера Бойко Борисов, до председателя на СЕМ Мария Стефанова и до директора на bТВ Вики Политова.
Представителите на туристическия бранш смятат, че телевизионната поредица взривява дългогодишните усилия на милиони български мениджъри, собственици и работодатели. Никоя друга страна в света не толерира подобно поведение на медиите си, не само в ситуация на световна икономическа криза, но и на фона на ожесточената конкуренция на международния туристически пазар, пише в декларацията.
На практика това е предаване на националните интереси на българския туризъм и удар по репутацията на страната като туристическа дестинация в най-трудното време за българската икономика време, смятат от бранша.
Показаните до този момент кадри от филма по bТV разкриват тенденциозно и едностранно развитието в годините на най-големия черноморски курорт “Слънчев бряг“, се посочва в декларацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *