Турция въвежда транзитни такси за наши автомобили

От 1 септември тази година Турция ще изисква такса от всички български автомобили, преминаващи през страната, като ответна мярка срещу наложената от българска страна такса за преминаването на турски ТИР-ове през България, предаде БТА.

Мярката бе огласена на пресконференция от генералния директор на турската Дирекция „Пътища“ Талят Айдън. Той заяви, че турските власти били принудени да предприемат тази мярка поради наложените от българска страна транзитни такси. Айдън не уточни какъв ще е размерът на таксата, която турската страна ще изисква за преминаване на българските автомобили.

Турските шофьори на камиони пък вече нямало да преминават през българска територия, а щели да предават товарите за европейските страни на границата. Също на границата щели да бъдат приемани и внасяните от европейските страни стоки.

Междувременно продължават усилията на турската страна да разреши кризата с превозваческите такси. Запознат с проблема източник, който пожела анонимност, каза, че турският премиер Реджеп Тайип Ердоган е разговарял по телефона с българския си колега Сергей Станишев, но не уточни кога е бил проведен разговорът, нито какъв е бил резултатът от него.
lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *