Търговията с акциите на БГ Агро АД на БФБ започва днес

Търговията с акциите на БГ Агро АД на Българската фондова борса стартира днес /2 декември/ с борсов код АО0. Днес ще бъдат извършени и сделките за прехвърляне на разпределените акции.
Припомняме, че IPO-то /първичното публично предлагане/ на БГ Агро приключи успешно на 26 ноември. Цената на предлагане бе в размер на 1.67 лева за 1 акция. За предложените 6 053 616 акции на дружеството са били подадени поръчки за покупка за над 7 млн. акции, от които 81.2% – от институционални инвеститори. Продаващите акционери, съвместно с водещия мениджър, са взели решение да бъдат разпределени 5 189 967 броя акции, представляващи 12.86% от капитала на дружеството, при което free float ще бъде 16.23%.
Средствата от предлагането ще бъдат използвани за вятърен парк на стойност 130-140 млн. лв. От компанията смятат да изкупуват и земя, тъй като в момента цените са поносими заради кризата, заяви миналата седмица Ненко Ненков.
БГ Агро обединява група водещи български компании, специализирани в едро земеделие, дистрибуция на торове и препарати за растителна защита, търговия, съхранение, спедиция и транспорт на селскостопанска продукция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *