Търговията с правата на Синергон стартира на 27 февруари

Търговията с правата, даващи право на участие в увеличението на капитала на Синергон Холдинг АД-София, ще започне на 27 февруари, съобщи БФБ-София.

Синергон Холдинг възнамерява да увеличи капитала си от 14,123 млн. лв. на 18,359 млн. лв. чрез издаване на 4 236 794 броя акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 7 лв.

За целта броят на издадените права ще е 14 122 649, а съотношението между издадените права и новите акции е 1/0,3, което означава, че всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 0.3, при което броят на акциите е равен на цялото число без отчитане на резултата след десетичната запетая.

Присвоеният борсов код на издадените права е R2PETHL, а крайната дата за търговия с правата на борсата е12 март.

Началната дата за прехвърляне на правата е 27 февруари, крайната – 14 март, а аукционът за неизползваните права ще се проведе на 21 март.

Началната дата за записване на акциите от увеличението е 27 февруари, а крайната – 5 април. Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е ИП Авал Ин АД, а банката, в която да бъде открита набирателна сметка, е ТБ Булбанк АД.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след обнародване на съобщението в Държавен вестник или към 23 февруари (петък).

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 21 февруари (сряда).

Значителна част от набраните средства дружеството планира да инвестира в разширяване и усвояване на нови технологии при производството на мебели и интериорни решения, както и в учредяване и развитие на нови дъщерни дружества извън страната за търговия с отоплителни и строителни материали и увеличаване на инвестициите в „Топливо“ АД в същите направления.

Синергон Холдинг ще инвестира и в разширяване и обновяване на производствата на различни строителни материали като тухли, бетонови керемиди, бои и лаково-бояджийски материали, топлоизолационни материали, строителни смеси и други.

В петък стана ясно, че Синергон Холдинг е закупило недвижим имот в София за 22,341 млн. лева.

За 2006 г. холдингът обяви неконсолидирана печалба от 13,41 млн. лв. или 0,95 лв. на акция, което е четири пъти повече в сравнение с печалбата му за 2005 г.

До момента по позицията на Синергон Холдинг са прехвърлени 6 599 акции, което повиши пазарната му капитализация с 2,18% до 13,12 лв. средно ценово равнище. Търсене има на 13,1 лв., а предлагане – на 13,295 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *