„Търговският ни план проработи чудесно вчера“

Технически анализ за 16.09.2009

EUR/USD
Търговският ни план проработи чудесно вчера. На четиричасовата графика можем да видим, че двойката направи низходящ отскок, достигайки дъно на 1.4561 (около долната линияа на формацията „възходящ клин”) преди да направи възходящ моментум до върха 1.4685 и да закрие на 1.4660. Ако погледнем възходящия клин сега, остава съвсем малко пространство за движение и пробива надолу или нагоре е предстоящ. Пробив нагоре ще заличи низходящия обръщащ сценарий, докато при пробив надолу би трябвало да видим потенциален мечи сценарий. Поглеждайки на дневната графика откриваме, че всъщност зад възходящия клин имаме друга техническа гледка, който подкрепя потенциалния низходящ обръщащ изглед, която е CCI дивергенция, където цената продължава да се движи нагоре, правейки нови върхове, но CCI от друга страна е в посока надолу. Първата подкрепа е 1.4570, чийто пробив може да стане валиден пробив и от клина и да предизвика низходящ импулс. Най-близката съпротива е на 1.4719.

GBP/USD
Паунд/долар направи друг низходящ моментум вчера, достигайки дъно на 1.6401, но затвори по-високо 1.6487. На четиричасовия таймфрейм виждаме, че бичия канал беше убедително нарушен надолу, индикирайки неуспех за биковете. Цената проби под 1.6500 (38.2% Фибо от 1.6113-1.6740). Сигналите са неутрални в близък план, но за предпочитане е низходящия сценарий с тестване на района 1.6353 (61.8% ниво на Фибоначи). Непоследствена съпротива има на 1.6530. Пробив над това равнище би трябвало да ни отведе в неясна търговска зона.

USD/JPY
Долар/йена опита да се покачи вчера, но не успя да пробие над 91.80 преди да спадне рязко надолу и да закри деня по-ниско на 91.02. При това, което видяхме, възходящата корекционна фаза може би завърши сега и сме готови за продължение на низходящите изгледи. Краткосрочните сигнали са мечешки с повторно тестване на 90.20. Първата съпротива се вижда в района на 91.60/80. Пробив над тази зона би трябвало да се разглежда като потенциална заплаха за текущите низходящи перспективи. CCI току-що проби надолу линията -100 на часовата графика, предполагайки потенциален натиск надолу.

USD/CHF
Долар/франк направи нерешително движение вчера. Двойката сега е ясно в консолидационна фаза, където силата на мечките изглежда изтощена, но също нямаме значителна възходяща корекция още. На дневната графика може да се види, че са последните 4 дни двойката сформира 2 „обърнати чука” и 2 „дожита”, сигнализирайки за интензивна битка межсу купувачите и продавачите без победители засега. Ситуацията е едно от пазарните условия, където за предпочитане е да се остане настрани и да се изчака по-нататъшното развитие. Непосредствена подкрепа има в района на 1.0300-1.0250. Най-близката съпротива е 1.0422.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Изготвил анализа: ФК“Популярна каса 96″ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *