Търгът за МК „Кремиковци“ ще бъде на 13 септември

София /КРОСС/ Много сме въодушевени, че се обявява търга за „Кремиковци“, защото спира времето на чакане и се отваря тази възможност, за която всички говореха, че „Кремиковци“ трябва „да застане на тезгяха“ без тежести и да получи нормален собственик. Това заяви пред Информационна агенция КРОСС Васил Яначков – председател на федерация „Металици“ към КНСБ в МК „Кремиковци“. Той допълни: „Очакваме нов старт за развитие“.
 
По думите му, самите работници и синдикатите ще помагат при провеждането на търга всичко да бъде прозрачно. „Трябва сериозните инвеститори действително да са сигурни, че в България нещата стават по законен ред“.
Търгът за МК „Кремиковци“ ще бъде на 13 септември. Производствената площадка, заедно с всички активи, свързани с производствената дейност на металургичния комбинат, са обявени от синдика на дружеството за продажба. Активите на обявеното в несъстоятелност дружество са описани в Доклад за определяне на пазарната стойност от 19 юли 2010 г., изготвен от „Консултантска къща Амрита“ ООД. Началната цена на обособената част от имуществото на комбината е 565 517 510 лв. Продажбата ще се извърши чрез търг с тайно наддаване. За участие в наддаването се внася депозит в размер на 10% от оценката, което прави 56 551 751 лв., по сметка на синдика на комбината в Българска банка за развитие.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *