Увеличиха заплатите в МВР със задна дата от 1 януари с 5 на сто

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков подписа заповед, с която се увеличават заплатите на всички служители в системата с 5%, считано от 1 януари 2009 г., съобщиха от МВР.
С това увеличение основната заплата (без добавките за прослужено време, специфични условия и др. допълнителни възнаграждения) на новопостъпил държавен служител със средно образование – полицай – става 602 лв.
За новопостъпил държавен служител с висше образование – разузнавач, заплатата става 806 лв. (без добавките). За лица, работещи по трудово правоотношение, началната основна заплата на тези със средно образование става 472 лв., а за висшистите – 671 лв.
Със заповед на министъра на вътрешните работи е създадена работна група, която да анализира и предложи промени в системата за управление и оценка на служебните постижения. Министър Миков е бил запознат с резултатите и е разпоредил проекта на наредбата и методиката да бъдат предоставени на синдикалните партньори за запознаване и становище.
Нов е начинът за определяне на целите. Създава се по-ефективен механизъм за формирането им, облекчава се редът за оценка и контрол на тяхното изпълнение. Подобрени са показателите за отчитане на индивидуалния принос на всеки служител, което ще доведе до намаляване на субективизма при определяне на оценката.
Новата система дава по-голяма възможност за диференциация на възнагражденията, която съответства по-адекватно на приноса на всеки служител. Досега личният принос за изпълнение на общите цели е формирал не повече от 40% от оценката на служителя, а с новата система този дял достига 80 на сто.
Създаването на новата система за допълнително стимулиране е условие, което министър Миков е поставил преди изплащането на сумите за четвъртото тримесечие на 2008 година. Средствата са осигурени, предстои изплащането им със заплатите за месец март, се казва в съобщението на МВР

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *