Уго Чавес призова сънародниците си да отслабнат

Венецуелският президент Уго Чавес откри нова заплаха за социалистическата революция в страната си – затлъстяването и наднорменото тегло, съобщава британският в. „Гардиън“.
В телевизионно обръщение към сънародниците си той отбеляза, че във Венецуела има доста дебели хора.
„Застоялият живот и добрата храна водят до този резултат. Някой трябва да ви научи как да се храните правилно. Благодарение на социалистическата революция сега ние се храним добре и дори за бедните има храна по три пъти на ден, но трябва да бъдем предпазливи, а дебелите хора да бъдат особено внимателни“, предупреди Чавес, цитира го вестникът, на който се позовава БТА.
Той каза, че откакто е дошъл на власт, благодарение на пълноценна диета и редовни физически упражнения, е отслабнал с 20 кг. Президентът прикани сънародниците си да се хранят със соево мляко и макаронени изделия от ориз, за да отслабнат.
Призивът му беше отправен, малко след като във Венецуела беше разпространен доклад, в който се отбелязва, че излишното тегло на венецуелците се е повишило от 6,3 кг на 14,5 кг.
Те обаче едва ли ще се вслушат този път в съветите на Чавес, местните обичат да похапват, а по рекламните пана на вериги за бързо хранене в Каракас вече могат да се прочетат призиви като „Край на диетите!“, коментира „Гардиън“.
Неотдавна венецуелският президент разпореди на сънародниците си да спазват други ограничения – да се къпят само по 3 минути, за да пестят вода. (Виж линка долу)
Междувременно Уго Чавес обяви, че предварително издига кандидатурата си за президентските избори през 2012 г. Той получи правото да участва в президентските избори без никакви ограничения след общонационалния референдум през февруари, въз основа на резултатите от който в конституцията на страната беше внесена съответната поправка.
За първи път Чавес бе избран за президент през февруари 1999 г., а през декември 2006 г. беше преизбран за шестгодишен мандат.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *