Удвояват осигуровките за 35 000 души

Двойни осигуровки за близо 35 000 души предлагат от Националната агенция по приходите в документ, с който разполага Нова ТВ. Става дума за земеделците и тютюнопроизводителите, които сега могат да се осигуряват върху 240 лева. От НАП обаче искат прагът да се вдигне до общия – 420 лева.

В документа на НАП е записано: „Следва да се има предвид, че след влизането ни в ЕС земеделските производители могат да получават субсидии и друго подпомагане“. Именно заради това и бизнесът, който по правило бойкотира вдигането на минималните осигурителни доходи, би подкрепил идеята, съобщава NovaNews.bg

„Като цяло нивата на осигуряване на самонаетите лица трябва да следват поне минимума за минимална работна заплата, тя е 340″, отбеляза Димитър Бранков от Българската стопанска камара.

Синдикатите не са против увеличението, но искат прагове между 380 и 420 лв., според стопанството на земеделския производител.

Лъчезар обаче е категоричен: „Държавата субсидира сивата икономика по този начин“. Какво ще реши тя, зависи от наличието на парламент. Т.е. решение можем да очакваме едва след изборите на 5 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *