„Уиз ер“ започва полети от София до 5 нови дестинации

Нискобюджетната унгарска авиокомпания „Уиз ер“ (Wizz Air) от днес продава билети за полети от София до пет нови дестинации. От средата на септември превозвачът ще лети до Бари, Кьолн, Женева, Мюнхен, и Неапол.

Билетите са в продажба от днес и най-ниската цена за еднопосочен билет е 49.99 евро за едната посока – до Бари. Стартовите цени по другите четири дестинации отново за еднопосочен билет с включени такси и салонен малък багаж са 59.99 евро.

Полетите до Бари и Кьолн, два пъти седмично в понеделник и петък, започват от 14 септември. Оттогава ще се лети и до Женева. От 16 септември, в сряда и събота, ще бъдат полетите до Неапол и Мюнхен (Менинген).

В допълнение превозвачът увеличава честотата на полетите до няколко дестинации – Лондон, „Лутън“ от 11 на 14, до Болоня (стават 4), Ларнака (4), Дубай (3), Малта(3), обяви Гергю Арбан, търговски директор на компанията.

„Това не само ще увеличи възможностите за пътувания на българите, но и ще доведе още туристи до България, които идват за сити брейк, културен туризъм или за да отидат на ски“, посочи Арбан.

Към флотилията, която изпълнява полети от София, от есента ще се добави и още един самолет „Ербъс“ А320. Арбан посочи, че превозвачът вече е поръчал и няколко самолета А321, като първият ще се включи в графика към края на годината. Той не уточни с колко такива самолета ще се увеличи флотилията на компанията.

Капацитетът за превозване на пътници от София става 1.2 милиона. От компанията посочиха и че през миналата година има ръст на пътниците от 15.8 на сто.

Около 160-170 души, не всички българи, са служителите на компанията, работещи в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *