Уилбър Рос: Проблемите за еврото тепърва започват

Програмите за съкращаване на бюджетните разходи, които се подготвят от повечето страни в еврозоната, само ще изострят проблемите в региона. Това пък означава, че единната валута тепърва започва да изпитва проблеми, смята анализаторът Уилбър Рос, ръководител на WL Ross Co., цитиран от CNBC.
„Смятам, че политическите проблеми в Европа едва сега започват, тъй като правителствата се загрижиха за големите бюджетни дефицити. Сега идва трудната част – ще има още стачки, бунтове и т.н. Така че не съм сигурен дали ще бъде лесно през следващите седмици”, заяви Рос днес.
На фона на изказването на Рос, в първата борсова сесия за новата седмица борсовите индекси в Европа достигнаха четириседмичен връх. Повод за това дава връщането на доверието към способността на ЕС да се справи с кризата, коментират специалисти.
Сред добрите новини от еврозоната днес бяха данните за индустриалното производство, които показаха рекорден ръст от 9,5 на сто на годишна база през април. На месечна база пък производството се увеличава с 0,8 на сто.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *