“Умните очила“ ли са технологията на бъдещето?

Основната причина за очаквания голям интерес към джаджата е цената. Разходите за производството на „умните очила“ намалява, което намаля респективно и продажната им цена.

Един от най-големите сектори, потвърдил, че се интересува и ще закупи Google очилата за ежедневната си дейност е здравееопазването. „Умните“ очила спомагат при диагностицирането, проучването и асистенцията по време на хирургични намеси.Точно това илюстрира и д-р Кристофър Кединг от медицинския център към Университета в Охайо, който само преди няколко седмициизползва очилата Google Glass по време на операциятана 47-годишен пациент и предава в реално време случващото се на операционната маса. Негови колеги и студенти по медицина са наблюдавали операцията от различни точки, виждайки директно и най-малките подробности.

Една от последните новости на очилата е имплементирането на музика. Функцията обаче е много по-необичайна от очакваното. Очаква се, че очилата ще знаят имена на песни и изпълнители.

Музиката, възпроизвеждана на тях ще бъде контролирана с гласова команда. Очилата ще имат накрайници за слушане, които ще ограничават звука от околната среда. Според данни от пресата конкретната екстра ще възлиза на 85 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *