Уникален японски парк ще бъде изграден за първи път у нас

Уникален японски парк ще бъде изграден за първи път у нас на площ 35 хил. кв.м в столичния кв. Изток, в съседство с Японското посолство.
Проектът на фирма АРТЕКС ще бъде представен на първото изложение за луксозно строителство и обзавеждане VIP Property, което ще събере на 25 и 26 април в хотел Хилтън висшата мода на българските имоти.
Основен фактор в композицията е реката, която пресича парка. В него че има тематични зони – атрактивни павилиони за чайни церемонии, изгледни площадки, градина на ириситие, дзен градина и детски площадки. Около парка ще има велоалея за разглеждане и отвън.
Японският парк ще бъде място за представяне и на източната култура и история. Павилионите ще са от лека дървена конструкция, ще има и зала за източни бойни изкуства, за изложби, култури и спортни събития.
Предвиждат се атрактивни скални градини, водни басейни, бонзай градини, водопади и фонтани. Ще има и характерното за японския парк мостче „яцухаши“ – със зигзагообразна форма. На цялата територия ще има пейки, беседки и каменни форми в традиционен дизайн. Конбинирани съоръжения ще има за децата в детските кътове. Ще бъде изградена и велосипедна алея и алея за незрящи.

Комплексът с формата на 3-лъчева звезда STELLA BOYANA

На изложението АРТЕКС ще представи икомплекса с формата на 3-лъчева звезда STELLA BOYANA. В средата, където лъчите на звездата се срещат, е проектиран атриум, през който природата, чрез светлина и въздух навлиза от последния етаж на сградата до сутерена.
Сградата е на четири етажа, с широки, осветени стълбищни клетки и асансьори във всяко от трите крила на сградата. Разгънатата застроена площ е 7 400 кв.м., апартаментите са 36 на брой. Фасадите ще са обработени с цветна минерална мазилка, дъсчена обшивка и облицовка от камък.
Предвиден е собствен трафопост за захранване на сградата, както и всички апартаменти в комплекса ще разполагат с централна климатизация, свързана с вентилаторни конвектори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *