Уникредит Булбанк ще продава автомобили в клоновете си

В бъдеще банковите клонове постепенно ще се превърнат в канали за дистрибуция и на небанкови продукти и услуги. Това посочи Цветанка Минчева, директор „Банкиране на дребно“ в Уникредит Булбанк, в рамките на събитие, при което финансовата институция представи новата възможност за закупуване на автомобил направо от банковия клон, която предоставя на клиентите си. Концепцията за т.нар. Car corners (или „Автомобилни ъгли“) е първата подобна за българския пазар и позволява на клиентите само с едно посещение на филиала да купят кола заедно с необходимите им застраховки, както и други допълнителни продукти, свързани с автомобила, като например зимни гуми.

Концепцията се осъществява съвместно с вносителя на Mazda за България „Стар моторс“, като в първоначалната й фаза от банковите клонове ще могат да се закупят моделите Mazda 3 1.5i Emotion, Mazda 6 и кросоувъра Mazda CX-5. Те могат да изберат дали да платят стойността им в брой или на изплащане от „Уникредит лизинг“.

Всичко за автомобила

Зоните Car corners ще бъдат разположени в 13 от филиалите на Уникредит Булбанк в страната. В тях клиентите ще могат да разгледат актуалните оферти за автомобили на изплащане, рент-а-кар, автомобилни застраховки, както и да подадат заявка за избрания продукт или услуга, обясняват от финансовата институция.

В изградените от банката филиали на бъдещето също ще са достъпни подобни зони, само че виртуални. Клиентите ще могат да разгледат различните възможности и онлайн, включително през мобилни устройства, и чрез специализираната платформа „Твоят финансов съветник“ (www.yourfinancialadvisor.bg).

„Наша основна цел е да бъдем заедно с клиентите си по-успешни. Ние следваме новите тенденции да бъдем не само иновативни, но и да правим лесно достъпни продукти с добавена стойност“, коментира главният изпълнителен директор на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян.

Единна точка за достъп

„Тенденцията, която следваме, е банката да се превърне в единна точка за достъп за продукти с висока добавена стойност“, обясни Цветанка Минчева. По думите й подобен подход и интегрирано мултиканално представяне на една кампания вече се очертава като тенденция и банките все повече ще залагат на това в бъдеще. В рамките на италианската група Unicredit, която е собственик на Уникредит Булбанк, вече има подобни проекти за продажби на мобилни телефони и устройства, но концепция, при която в банковите клонове да се продават автомобили, се осъществява пилотно в България.

„Банката е традиционно място, в което клиентите имат доверие и очакват консултации за решения, които са важни за техния живот. А благодарение на това, че банката е силен партньор, съвместно с други свои партньори и клиенти ние можем да предложим оферта, която не могат да получат на друго място“, изтъква още Минчева.

„Познаваме си клиентите и ако някой тръгне да си купува кола, която не може да си позволи, просто няма да стане. Така че по някакъв начин пазим хората от неразумни постъпки“, посочва от своя страна Хампарцумян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *