Уорън Бъфет е инвестирал 20 млрд. за последното тримесечие

За този период дружеството Berkshire Hathaway се  е сдобило с дялове на компании на стойност 20 млрд. долара, съобщава СиЕнЕн. Сред  новите придобивки на Бъфет са пакет акции в Lubrizol Corp и Bank of America.
За сравнение през второто тримесечие холдингът е инвестирал едва 3.6 млрд. в акции, а през първото тримесечие – по-малко от 1 млрд. долара. Предвид стремежа на Бъфет да сключва възможно най-изгодните сделки, това не е учудващо.
За посленото тримесечие  Standard & Poor’s 500 се понижи с 14 процента, което е най-големият спад от началото на 2009 г. насам. Другите водещи борсови индекси също потънаха, заради  смъкването на рейтинга на САЩ и несигурността в еврозоната.
„Това е все едно да купувате по време на разпродажба”, коментира Бъфет в интервю.
Все пак  печалбата на Berkshire се е понижила с 24 процента за тримесечието до 2.3 млрд. долара. Резултатът се дължи на спад в стойността на акциите, които холдингът притежава и 1.6 млрд. долара загуба от деривативи.
„Повечето от отчетените загуби вече са компенсирани от оживлението на пазара през октомври”, коментира Клиф Галант, анализатор от Keefe, Bruyette & Woods. По неговите думи оперативната печалба на дружеството надвишава предварителните прогнози.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *