Уорън Бъфет стъпва на българска земя

Компания на Уорън Бъфет ще работи на българския застрахователен пазар. Berkshire Hathaway International Insurance Limited – британски клон на инвестиционната компания, собственост на най-богатия човек на планетата, е заявила, че желае да развива застрахователна дейност в България при условията на свободно предоставяне на услуги.
Общо 254 застрахователни дружества и 1006 застрахователни посредника от ЕС желаят да работят у нас към края на февруари по силата на европейското право, съобщиха от Комисията за финансов надзор.
Сред другите нови застрахователи от ЕС, обявили, че ще работят в България, е немско дружество на ХДИ – HDI Direkt Versicherung AG, заявило интереси в общото застраховане, както и френски клон на Кардиф – Cardif Assurances Risques Divers.
Джеренали също навлиза мощно на наша територия. Два клона на групата – френският Generali Iard и полският Generali Towarzystwo Ubezpieczen Spolka Akcyjna, са заявили намерение да работят в България. Едновременно с тях и двете чешки дружества – Česká pojist`ovna, a.s. и Česká pojišt`ovna Zdravi a.s., също са уведомили КФН за намеренията си към българския пазар. Най-големият чешки застраховател Ceska Pojistovna е част от Generali.
На родна територия стъпва и белгийската компания Axa Belgium.
Кипърският застраховател Olympic Insurance Co Ltd., който е заявил, че ще работи у нас, е посочил и свой български упълномощен представител на клона – Жельо Христозов.
Сред морето от нови застрахователни посредници от ЕС са ирландската посредническа компания Wachovia Bank International и две белгийски дружества на Аон – Aon Consulting Belgium NV и Aon Belgiu.

insurance.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *