Учени: Има връзка между ръста на мъжа и щастието на жената

Ученият Ки Те Сон от Южна Корея успя да отговори на въпроса дали високите мъже правят своите партньорки щастливи, пише британският „Телеграф“, като се позовава на научна статия в списание Personality and Individual Differences.
След продължителни проучвания, Сон е направил два основни извода- първо, жените, чиито партньори са значително по-високи от тях, се чувстват по-щастливи от това и второ, този ефект отпада след 18 години съвместен семеен живот.

Така връзката между разликата в ръста на съпрузите и щастието на дамите на практика постепенно изчезва. Корейският учен обяснява совите изводи с биологически причини. Отдавна е известно например, че жените по еволюционни причини избират високи мъже за партньори при възпроизводството на рода, но досета никой не бе открил и обяснил връзката между това и щастието на жената.

Проучванията на Сон се потвърждават и от работата на учени от САЩ, които публикуваха през 2014 година данни, според които 48.9% от жените предпочитат за партньор по-висок от себе си мъж. /БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *