”Ушите” на Борисов били дълги 100 милиона лева

100 милиона лева са дълги ушите на премиера Бойко Борисов – не е редно да се дават толкова много пари за специални разузнавателни средства и подслушване във време на криза. Това заяви бившият директор на Националната служба за сигурност ген. Атанас Атанасов по Нова телевизия в коментар колко и защо се подслушва в държавата, цитиран от БГНЕС.
По думите му това е признак на манталитет, придобит в службите на МВР.
Атанасов бе категоричен, че най-тежките злоупотреби с резултатите от СРС-та за политически цели са били извършени по времето, когато Бойко Борисов е бил главен секретар на МВР в правителството на Симеон Сакскобургготски.
СРС-та са предназначени за разкриване само на престъпления, а не за манипулация, каза още Атанасов, който е в ръководството на ДСБ.

В неделя премиерът Бойко Борисов заяви, че управниците трябва да бъдат проверявани сега, а не когато не са на власт.
„Как се хваща корупция по високите етажи на властта? Когато някой падне от власт ли да почнеш да го разработваш? Или във всички места, където се предполага, че би могло да има корупция, трябва да се контролира какво правят? Защо да не ги подслушват?, коментира тогава той. „Трябва непрекъснато да са в стрес и да знаят, че ще бъдат наблюдавани.“
Думите му бяха в отговор на въпрос дали шефът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов ебил подслушван шест месеца по разследване на контрабанден канал.

Според Атанас Атанасов целта е да се направи интервенция за нагнетяване на напрежението между Танов и вътрешния министър Цветан Цветанов
Управляващите в лицето на премиера и вътрешния министър имат намерение да използват резултатите от СРС-та за политически цели, което е недопустимо и грубо, особено преди избори, смята Атанасов.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *