Фалиралите банки в САЩ вече са 14 от началото на годината

Така броят на фалиралите щатски банки от началото на годината вече възлиза на 14. Федералната корпорация за гарантиране на депозиците (FDIC) вчера е поела контрол над American Trust Bank, в Розуел, Джорджия, която е имала 238.2 млн. долара активи и 222.2 млн. долара депозити; North Georgia Bank в Уоткинсвил, Джорджия, със 153.2 млн. долара активи и 139.7 млн. долара депозити; и базираната в Чикаго Community First Bank, с 51.1 млн. долара активи и 49.5 млн. долара депозити.
Renasant Bank в Тупело, Мисисипи, се е съгласила да придобие 147.4 млн. долара активи и всички депозити на American Trust. BankSouth в Грийнсборо, Джорджия пък ще поеме 123.9 млн. долара активи и всички депозити на North Georgia Bank. Northbrook Bank and Trust Company в Нортбрук, Илинойс, придобива активите и депозитите на Community First Bank.
Допълнително, FDIC и банките, придобиващи активите и депозитите, са се съгласили да си поделят 94.3 млн. долара загуби по заеми и други активи на American Trust Bank; 120.1 млн. долара загуби по активите на North Georgia Bank; и 42.8 млн. долара загуби по активите на Community First Bank.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *