Фалира предприятие за вафли във В. Търново

Фабриката „Лачита“, собственост на бизнесмена и бивш общински съветник от Велико Търново Ивайло Иванов, на практика вече не съществува.
Иванов е продал двете си производствени бази, които са разположени в Западната промишлена зона и в старата част на Търново. Общата стойност на сделките с „Райфайзен лизинг България“ ООД-София е близо 11 млн. лв. Новите цехове на сладкарската фабрика са изтъргувани срещу 8,9 млн. лева, а старата производствена база – за 1,8 млн.лева.
Иванов е продал имотите си на финансовата институция като сгради. Името на дружеството пък прехвърлил на Кръстю Кръстев от лясковското село Джулюница. Малко след това дружеството е прекръстено от „Лачита” на „Чикита” ЕООД.
Ивайло Иванов разшири фабриката си през 2007 г., като купи терен от 30 дка в Западната промишлена зона на Велико Търново. На площ от 7 дка той вдигна нови цехове, а инвестицията тогава възлизаше на 15 млн. лв.
Един от популярните продукти на фабриката му беше тунквана вафла с името „Криза”. Именно заради нея обаче през пролетта на м.г. на фирма „Лачита” бе наложена глоба 42 хил. лв. от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Причината бе в заблуждаващата реклама, че една вафла „Криза” е достатъчна на човек да набави нужната за деня енергия, тъй като има специално подбрани хранителни вещества. Проверката на КЗК тогава доказа, че вафлите са най-обикновени – независимо от атрактивното за пазара име.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *