ФБР издирва поредния американски финансист, избягал с пари на клиентите си

Федералното бюро за разследване (ФБР) започна в неделя издирване на американския инвестиционен мениджър Артър Надел, който е в неизвестност от сряда и се предполага, че се е укрил, присвоявайки около 350 млн. долара, предава Ройтерс.
Надел, президент на Scoop Management Inc, изчезна два дни, след като срещу него бяха подадени жалби от инвеститори, според които инвестираните средства от и чрез Надел са се изпарили заедно с него. По случая усилия обединиха ФБР и Американската комисия за борсови операции.
Разследването е започнало в петък, като федералните агенти са били информирани след жалбите на поне пет потенциални жертви, повечето от които са изгубили по над 500 хил. долара.
75-годишният финансист от Флорида е оставил бележка на семейството си, определена от местния вестник като прощално писмо на самоубиец. От полицията не разкриват съдържанието й, но казват, че семейството му вярва, че той е бил „объркан“ по време на изчезването си.
Колата на Надел е била открита в четвъртък следобед на паркинга на летището в Сарасота (Флорида), а в неделя източник на Ройтерс е съобщил, че се смята, че финансистът все още е жив и здрав.
За момента инвеститорите, доверили се на Надел и компанията му, могат само да чакат, за да разберат какво се е случило с финансиста и парите им.
Случаят идва малко време след разкриването на мащабна измама за 50 млрд. долара, за чието организиране бе обвинен 70-годишният Бърнард Мадоф, намиращ се в момента под домашен арест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *