Фед: Щатската икономика продължава да се възстановява

Щатската икономика е продължила да се възстановява през миналия месец с изключения на един регион от страната. Това се посочва в редовния доклад на Федералния резерв за състоянието на икономиката, наречен Бежовата книга.
Икономическата активност се е повишила в 11 от 12-те региона на Фед в периода от края на февруари до 5 април, като Сейнт Луис е единственият регион на Федералния резерв, в който се наблюдава отслабване на икономическата активност.
В региона Сейнт Луис са били закрити повече производствени предприятия, отколкото са били открити. В по-голямата част от останалата част от страната обаче производствената дейност, продажбите на дребно и разходите за туризъм са нараснали, а доверието на потребителите се е повишило.
В няколко региона се отчита ръст на активността в жилищния сектор. В Атланта например строителите регистрират подобряване на продажбите на нови жилища. Секторът на търговските недвижими имоти обаче остава слаб в по-голямата част от страната.
По отношение на трудовия пазар няколко региона, сред които Кливланд, Ричмънд, Атланта и Чикаго, са отчели увеличение в наемането на временни работници.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *