Фелдшерите започват протестни действия

Това каза Александър Александров, председател на Сдружението на медицинските фелдшери в България. Александров посочи, че не е оптимист за резултатите от днешната среща.
Фелдшерите искат уреждане на статута на професията, самостоятелна съсловна организация и продължаване на обучението на кадри по специалността.
Днеска ще започнеме протеста, даваме начало на протеста с черни лентички на реверите си по работните места, а от понеделник ще връчиме едни декларации официални по съответните области на областните управители. И от следващия ден, вторник, по един час ще спираме работа там, където работят медицински фелдшери, обясни Александров.
Ако се стигне до ефективни протести от понеделник, за пациентите ще се грижат лекарите, с които фелдшерите работят, подчерта Александър Александров.
Медицински фелдшери от Габровска област също ще се присъединят към общонационалния протест, организиран от Съюза на медицинските фелдшери бакалаври по медицина в България. По време на работа те ще носят черни хартиени ленти с надпис „Национален протест на фелдшерите в България“. В местната структура на съюза в Габрово членуват 80 фелдшери.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *