Фермерите отново излизат на протест

Млекопроизводители обявиха, че се готвят за национален протест. Фермери от Враца, Монтана и Плевен ще затворят пътя за Оряхово и за ферибота, съобщиха от Асоциацията на млекопроизводителите, цитирана от bТВ.
– Фермерите ще протестират отново заради неизпълнените ангажименти на държавата за изплащане на субсидии -съобщипред Дарикрадио Адриан Цаконски, председател на Съюза на млекопроизводителите. – Ще блокираме главни пътища. Мисля, че ще се съберем над 300 човека. В Силистра, Тервел, Велико Търново ще протестират. Фермери от Варна и Разград ще отидат в Силистра, за да подкрепят протестиращите. Протести ще има и в Казанлък, Карлово, Стара Загора, Пловдив, Петрич и Сандански. Кърджали вече протестират. Във Врачанско сме предвидили да заколим четири телета. Когато народът е най-зле, започва да яде и да пие. Телетата ще ги опечем на чеверме, а главите ще ги опаковаме за подарък на Станишев, Доган и Сакскобургготски – великолепната тройка, която унищожи държавата и животновъдството в нея.
След като вчера животновъди, протестиращи срещу спирането на европарите, щурмуваха областната земеделска служба в Кърджали, в града спешно пристигнаха експерти от Министерството на земеделието и храните. До решение обаче не се стигна. Не се знае и дали преговорите ще продължат днес. Стачкуващите животновъди смятат отново да протестират на кръстовище при спирка Джебел край Кърджали.
financebg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *