Фидосова за месец била и нотариус, и депутат

Съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова е нарушила закона, заяви депутатът от Коалиция за България и говорител на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова по bTV.
В своята декларация пред Сметната палата Фидосова е трябвало да посочи общия размер на кредита и е незаконно да си едновременно нотариус и народен представител, каза Нинова. По думите й, към датата на подаването на декларацията – 20 юли, Фидосова е била и двете, без да ги посочи в декларацията. Едва през август се е отписала като нотариус, каза още говорителката на левицата.
Вчера депутатката от ГЕРБ заяви, че има приходи като нотариус в размер на 300 000 лева и с тях е покривали месечните си вноски по кредити от около 7000 лева.
Според Нинова обаче в декларациите на много сегашни министри не е посочен общият размер на кредита и това според нея е нарушение на закона. Тя посочи имената на Симеон Дянков, Николай Младенов и Росен Плевнелиев. Освен това, по думите на Нинова, Фидосова е участвала в търговски дружества и е скрила, че е имала такова участие.
БСП вече обяви, че ще внесе сигнал за конфликт на интереси срещу Искра Фидосова в комисията за борба с корупцията.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *