Финансовият министър на Ирак покани българските фирми да вземат участие при строежа на жилища и изграждане на инфраструктурата на страната

Финансовият министър на Ирак Джабр Бакр Ал-Зубайди покани българските фирми да вземат участие в строежа на жилища и изграждане на инфраструктурата на страната, за развитие на туризма и селското стопанство.
Това е станало по време на срещата му с министъра на финансите на България Пламен Орешарски в рамките на официално посещение на Ал-Зубайди у нас, съобщиха от финансовото министерство.
Възстановяването на Ирак е основен приоритет на иракското правителство, посочи Ал-Зубайди. Той подчерта, че съществува погрешна представа, че само големите държави могат да реализират проекти и каза, че страната разчита на специалисти от различни области, а българските са доказали своите възможности и професионализъм.
Водената от Ал-Зубайди делегация включва директора на Иракската търговска банка и висши държавни служители, отговорни за инвестиционната политика.
Двамата министри са направили преглед на икономическата ситуация в двете страни и са обсъдили възможностите за бизнес сътрудничество при възстановяването на Ирак. Министър Орешарски е посочил, че сближаването и по-доброто сътрудничество между администрациите на двете държави трябва да е в посока на насърчаване на контактите на частния бизнес.
По време петдневното посещение у нас, иракският министър на финансите и водената от него делегация ще проведат срещи в Министерството на икономиката и енергетиката, в Министерството на отбраната, ще се срещнат с представители на Българската строителна асоциация, Българската търговско-промишлена палата, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Асоциацията на българските банки, също така ще посетят Международния панаир в Пловдив.

investor.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *