Финансовият сектор в Лондон със 100 хил. нови работни места до 2020 г.

През следващото десетилетие Лондон – в ролята си на световен финансов център – ще процъфти. Нещо повече, градът ще стане западен център за всички развиващи се икономики, съобщава Wall Street Journal, позовавайки се на прогнозата на един от най – успешните хедж- фондове в британската столица Toska.
Песимистичните прогнози за бъдещето на финансовите институции в Лондон – заради които компании като BueCreds Capital и Brevan Howard, вече прехвърлиха част от своите сътрудници в Швейцария – не влияят на увереността на Toska, че пазари като Бразилия, Русия, Индия и Китай ще работят за развитието на Лондон.
Има много икономики, които нямат собствени инфраструктури, като в същото време Лондон има изградени връзки с Индия, страни от Персийския залив и Китай (през Хонконг). Всички тези пазари се нуждаят от един западен център, смята главният икономист от Toska Савас Савори.
Според прогнозите на Савори през следващото десетилетие финансовият сектор в Лондон ще създаде допълнително около 100 000 работни места.
Прогнозите идват дори след като правителството на Великобритания прие 50 % данък върху бонусите на банкерите и след като Лондон бе обявен за враждебна територия за финансовите институции.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *