Финансовият сектор харчи ускорено за облачни услуги

Компаниите от финансовия сектор ще отбележат най-висок ръст в разходите за облачни услуги, сочи нов доклад на анализаторската компания IDC.

Банки, застрахователи и компании за инвестиции ще похарчат 3,2 млрд. долара за облачни услуги през 2017 г., което е с 26% повече спрямо предходната година. Към 2021 г. тези разходи ще достигнат 7,2 млрд. долара.

В производствения сектор облачните разходи са по-големи – 4,2 млрд. долара през настоящата година, а през 2018 г. ще нараснат с 23%. Инвестициите на този сектор в облачни услуги ще възлязат на 9,2 млрд. долара през 2021 г., сочи прогнозата на IDC.

Сенатът (горната камара) на САЩ гласува военния бюджет с подкрепата и на двете партии (Републиканската и Демократическата), но депутатите все още не са определили от къде ще отделят огромната сума, равняваща се на военния бюджет на следващите седем държави, взети заедно. Най-големият потребител на облачни решения е здравеопазването. През настоящата година секторът ще похарчи 8,9 млрд. долара за клауд услуги, догодина разходите ще се покачат с 20%, а към 2021-ва ще достигнат 17,6 млрд. долара, информира technews.bg.

Финансовият, производственият и медицинският сектор в САЩ харчат най-много за облачни услуги – на тях се падат 72% от световните разходи през 2017 г. За сравнение, делът на Западна Европа е само 12%.

IDC прогнозира, че американският облачен пазар – в трите разглеждани сектора – ще нарасне с 20% през следващата година, докато останалите региони имат потенциал да генерират растеж от 27%.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *